Stifado 60g
Kód: 200Detailní popis produktu
Stifado- Řecký guláš
Stifado je skvělé a přitom snadné jídlo. Je to vpodstatě takový řecký guláš i svou konzistencí ho připomíná, nikoli však chutí, kde se zvláště projeví chuť řeckého koření na Stifado a červeného vína.
Recept na přípravu Stifado - Guláše
Suroviny na přípravu Stifado
600 gr telecího nebo hovězího masa (kližka)
600 gr drobné cibulky šalotky nebo nakrájené cibule
červené suché víno Kritsa
Extra panenský olivový olej
2 stroužky česneku
500 gr rajčatového pyré
1 polévková lžíce směsi na Stifado
2 čajové lžičky cukru
mořská sůl
dle chuti kapka vinného octa
Cibulky oloupeme a osmahneme bez krájení na extra panenském olivovém oleji Sitia 0,3%.
Potom nakrájíme maso na kostky a přidáme ho k cibulkám spolu s bobkovým listem.
Až maso bude na porvchu osmahnuté přidáme víno, cukr a rozdrcený česnek a vaříme mezi 5-10 minutami. Poté přidáme rajčatové pyré,přidáme skořici, osolíme, můžete přidat trochu pepře a vinného octa.
Maso vaříme asi 2 hodiny až je maso měkké a omáčka je hustá.
Stifado je nejlepší s řeckými brambory, těstovinami či bílým pečivem.
Ke Stifadu velmi dobře jde červené suché víno.
Kali orexi
Složení: bobkový list, nové koření, česnek, papričky, hřebíček, pálivé papričky, skořice, pepř drcený, chilly vločky, sůl
Země původu: Řecko, Kréta
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.